ΑΡΘΡΑ

Περιποίηση ευαίσθητης περιοχής

Περιποίηση ευαίσθητης περιοχής: Όσα πρέπει να ξέρετε

Η πλύση είναι η λύση, όμως…

…πλύση με πλύση διαφέρει. Αν μέχρι σήμερα συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής σας το κοινό αφρόλουτρο με το οποίο κάνατε ντους, καλύτερα να αλλάξετε συνήθεια. Αυτά τα καθαριστικά μπορεί να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα και το pH της περιοχής, προκαλώντας ερεθισμούς. Για να διατηρήσετε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή, χρησιμοποιήστε μία καθαρή πετσέτα ή ένα σφουγγάρι χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο προϊόν με pH που σέβεται τη φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής. Το υγρό καθαριστικό Intim Area Liquid σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής στην αναπαραγωγική ηλικία, προστατεύοντάς από ξηρότητα, ερεθισμούς, επιμολύνσεις και κολπίτιδα.

Και τις δύσκολες μέρες του μήνα;

Τότε είναι που χρειάζεστε πραγματικά να φροντίζετε για τον καθαρισμό σας, αφού έχετε να αντιμετωπίσετε και το θέμα της οσμής. Σύμφωνα με τη Δρ. Suzy Elneilδιευθύντρια του ουρογυναικολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Κολεγιακού Νοσοκομείο του Λονδίνου: «οι γυναίκες είναι πιο ευαισθητοποιημένες στο θέμα της προσωπικής υγιεινής και της οσμής, τις ημέρες της περιόδου και αυτές τις μέρες, η πλύση βοηθά αρκετά. Είναι πολύ σημαντική η φροντίδα υγιεινής στο περίνεο με πλύση τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, στο πλαίσιο της καθημερινής ρουτίνας καθαρισμού του σώματός σας».

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να φροντίζετε για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής αλλά χρειάζεστε μία σούπερ πρακτική λύση που μπορείτε να έχετε πάντα και παντού μαζί σας, τα μαντηλάκια Intim Area Wipes θα σας λύσουν τα χέρια. Προσφέρουν απαλό καθαρισμό με ήπια αντισηπτική δράση και διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην αναπαραγωγική ηλικία. Είναι ιδανικά και για τις μέρες της περιόδου και για μετά το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Φροντίδα στα έξω και στα μέσα

Τα ενδοκολπικά καθαριστικά έχουν την ιδιότητα να «εκτοξεύουν» το καθαριστικό υγρό τους εσωτερικά του κόλπου, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τις εκκρίσεις.  Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν είναι εξοικειωμένες με τη χρήση τους. Ίσως γιατί δεν δοκίμασαν ακόμα το Intim Vaginal Douche Chamomile, το ενδοκολπικό καθαριστικό που σέβεται τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής και δεν διαταράσσει τη φυσιολογική τη χλωρίδα του κόλπου. Ανακουφίζει από κνησμό και ξηρότητα, αναζωογονεί το κολπικό επιθήλιο μετά την περίοδο και απομακρύνει τις οσμές.