ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ!

Ο χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και, μαζί με αυτόν, οι πιο κρύοι μήνες του έτους. Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα δίνουν και παίρνουν, οι αντιβιώσεις πέφτουν “βροχή”, οι ρυθμοί της καθημερινότητας συνεχίζουν αμείωτοι και η διατροφή δεν είναι πάντα η καλύτερη δυνατή. Ως συνέπεια όλων των παραπάνω, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί κι εμείς εμφανίζουμε αδυναμία και σωρεία άλλων δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Η εισαγωγή των προβιοτικών στη διατροφή μας θα γίνει ο πιστός σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας, για υγεία και ευεξία.

Συνήθως σκεφτόμαστε τα βακτήρια και τους μύκητες ως κάτι βλαβερό για την υγεία μας. Αγνοούμε όμως το γεγονός ότι το ίδιο μας το σώμα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν σε βασικές λειτουργίες, όπως η πέψη και η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Κάποιοι άλλοι δρουν ως ασπίδα προστασίας από άλλα, βλαβερά και παθογόνα μικρόβια.

Τα προβιοτικά ανήκουν στην κατηγορία αυτών των καλών μικροβίων. Πρόκειται για ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, που είναι ωφέλιμα για την υγεία του ανθρώπου. Πώς; Ενισχύοντας την “καλή” μικροχλωρίδα του οργανισμού. Είτε σε περιπτώσεις όπου κάποια “καλά” μικρόβια θυσιάστηκαν, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με αντιβιοτικά, είτε διατηρώντας τη γενική ισορροπία ανάμεσα σε “καλά” και “κακά” βακτήρια μέσα στο σώμα.

Τα οφέλη των προβιοτικών είναι πολλαπλά και έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της λειτουργίας των συστημάτων του οργανισμού, με ευεργετική δράση σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων, όπως:

 • Διάρροια
 • Γαστρεντερίτιδα
 • Σπαστική κολίτιδα
 • Αλλεργική ρινίτιδα
 • Βρεφικούς κολικούς
 • Τερηδόνα & ουλίτιδα
 • Ατονία λόγω κόπωσης (μελέτη, άθληση)
 • Εγκυμοσύνη & λοχεία
 • Γυναικολογικές λοιμώξεις (μυκητίαση, κολπίτιδα, τραχηλίτιδα & κυστίτιδα)
 • Ουρολοίμωξη
 • Εμμηνόπαυση

H σειρά Prodilac της FREZYDERM αποτελείται από 4 προβιοτικά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από τη βρεφική ηλικία έως και όλα τα στάδια της ενήλικης ζωής.

 

Για βρέφη, νήπια και παιδιά έως 2 ετών
Αλλάξατε τη διατροφική συνήθεια του μωρού σας ή μήπως κάνατε ένα ταξίδι που αποσυντόνισε τη ρουτίνα του; Υποφέρει από κολικούς, δυσκοιλιότητα και αλλεργική ρινίτιδα; Το Prodilac Start θα συμπληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή που συνέστησε ο παιδίατρος.

Για νήπια & παιδιά ηλικίας 2 έως 16
Κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, όπου διαμορφώνονται οι συνήθειες τήρησης της υγιεινής του στόματος, δεν είναι σπάνια η εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας. Το Prodilac Kids δυναμώνει τη μικροχλωρίδα του στόματος, διατηρώντας παράλληλα υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα και την εντερική λειτουργία.

Για εφήβους & ενήλικες ηλικίας 16 έως 50
Μεγαλώνοντας, με την αύξηση των υποχρεώσεων και των ευθυνών, αυξάνουν επίσης και το άγχος, η ατονία και η κόπωση, γεγονός που έχει άμεσο αντίχτυπο στις παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα και στη γενικότερη εξασθένηση του ανοσοποιητικού. Το Prodilac Restore επαναφέρει την ισορροπία, μας ενδυναμώνει και μας θωρακίζει, ώστε να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στους γρήγορους ρυθμούς ζωής.

Ενδείκνυται, επίσης, για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, συντελώντας στην καλύτερη απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων.