ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θεραπεία: Τα 3 βήματα αντιμετώπισης

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα ξεκινά σταδιακά μ’ ένα μούδιασμα και πόνο στο χέρι μας. Η γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος απαλείφει τον πόνο, προσφέροντάς μας υγιή χέρια και καλή ποιότητα ζωής.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Σας προσφέρουμε 3 βασικές συμβουλές, για να μειώσετε τον πόνο στο χέρι σας, προλαβαίνοντας την επιδείνωση των συμπτωμάτων της πάθησης.

1ο βήμα: Σταματήστε τις δραστηριότητες που σας προκαλούν μούδιασμα και πόνο

Τα χέρια μας είναι απαραίτητα για τις καθημερινές μας δραστηριότητες και δεν μπορούμε να τα αφήνουμε χωρίς φροντίδα. Γενικά, σταματήστε τις δραστηριότητες που ξέρετε ότι σας προκαλούν μούδιασμα και πόνο. Αν για κάποιο λόγο νιώσετε πόνο στον καρπό σας μετά από κάποια δραστηριότητα, θα πρέπει να τον ξεκουράσετε άμεσα.

2ο βήμα: Φροντίστε αποτελεσματικά τους καρπούς και τα χέρια σας

Τοποθετήστε THERA°PEARL® και ανακουφιστείτε άμεσα και αποτελεσματικά από τον πόνο στον καρπό. Επίσης, ο πάγος στον καρπό για 10 έως 15 λεπτά μπορεί να μειώσει προσωρινά και ως ένα βαθμό τα συμπτώματα του πόνου.

3ο βήμα: Απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Επιλέξτε την κατάλληλη για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θεραπεία

Στην περίπτωση που ο πόνος επιμένει, απευθυνθείτε στον αρμόδιο γιατρό για να αξιολογήσει την περίπτωσή σας μέσα από τις κατάλληλες εξετάσεις. Εκείνος θα σας προτείνει αν μπορείτε να προχωρήσετε σε λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονοδών φαρμάκων, για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Ο γιατρός επίσης μπορεί να σας προτείνει την τοποθέτηση νάρθηκα στον καρπό σας κατά τις νυχτερινές ώρες. Ο νάρθηκας βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση της πίεσης του μέσου νεύρου σας.

Εάν πάσχετε από χρόνιο πρόβλημα υγείας, όπως αρθρίτιδα ή διαβήτη, ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας για να έχετε την κατάστασή σας υπό έλεγχο.

Στις πιο επίμονες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση αποτελεί την κατάλληλη για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα θεραπεία. Για τις ανάγκες της επέμβασης απαιτείται τοπική μόνο αναισθησία.